Давид Кварацхелия, по-известен в автомобилните среди като Давидоне, показа днес в

...
Давид Кварацхелия, по-известен в автомобилните среди като Давидоне, показа днес в
Коментари Харесай

Давид Кварацхелия с европейска титла и край на кариерата

Давид Кварацхелия, по-известен в автомобилните среди като Давидоне, показа през днешния ден в Двореца на културата и спорта извоювания европейски трофей на рали дружно с водача Пламен Стайков.

Грузинският навигатор сподели, че ралито в Португалия е било доста тежко, само че те още във втората права са разбрали, че възможностите им за триумфа са големи, откакто натрупват сериозна преднина.



„ Дори когато разбрахме, че водим безапелационно, Пламен не подвигна крайници от газта. Искахме да караме мощно и да се потвърждаваме “, разяснява Давидоне.

Той разкри още, че прекратява кариерата си, откакто стана държавен, балкански и европейски първенец. „ Три са аргументите да се откажа от спорта. Първо реализирах съществени триумфи, които ме удовлетворяват. По темперамент съм подобен, че не обичам да дублирам, а това е равнището надпревари, на които мога да вземам участие. Другите са свързани с доста пари. Второ, годините си споделят думата, и трето - почтено считам, че би трябвало да се оттеглиш от това, което си правил “, твърди Давидоне.

Последният не изключва да се занимава с мениджърска работа в този отрасъл, или да получи виновен управителен пост. „ Все още нямам никаква информация. Пламен одобри решението ми с мъдрост. Той знаеше авансово. На него му би трябвало различен навигатор, а той би трябвало да кара към този момент в по-сериозно състезание, само че за това са нужни големи пари “, твърди грузинският навигатор.

Давидоне сподели, че другият ни участник на ралито в Португалия Григор Григоров умерено е можел да стане европейски първенец, само че имал проблеми в последната права.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР